pondelok 5. novembra 2012

A reason for a life 4

Holčiny, začínam sa púšťať do písania jednodieloviek.. Akosi ma to chytá.. :D
chcete, aby som ich potom hodila sem? :3
btw, po prečítaní vašich komentov k poslednej časti začínam mať výčitky, že už som počula tie tri pesničky (nespomínam, že Rock Me mi vyzváňa na zvonení..) :D ale tak čo už, oni to prežijú.. :D aspoň budem mať o týždeň menšie srdcové záchvaty.. :D:D


"'Mami, oci, pomoc,' povzdychol som si ticho a prehrábaval sa v skrini. Blížilo sa totiž moje a Eleanorine prvé naozajstné stretnutie," objasnil Louis. "Viete, mal som z nej pocit, že to nevyzerá beznádejne a že možno... Že možno ona je tá, ktorá ma bude ľúbiť takého, aký som," pošepol a slabo sa začervenal. "'Lou, čo sa deje?' nakukol do mojej izby Harry.
'Neviem čo na seba,' odvetil som pravdivo a zvesil plecia.
'Volaj Zaynovi, ideme nakupovať,' zavelil Harold a ja som si nedovolil odporovať. Tak som teda vytočil Zaynove číslo, objasnil mu situáciu a on súhlasil s menšou - alebo teda keď sa na to dívam s odstupom času, tak väčšou - prechádzkou do obchodného centra.
Obaja so mnou statočne a trpezlivo hodiny behali po obchodoch, kým som konečne našiel vhodné oblečenie. Nepamätám si, čo presne to bolo, no viem, že Eleanor mala jednoduché zelené šaty a čierne balerínky," usmial sa pri spomienke na daný deň a tým vykúzlil úsmev aj na Eleanorinej tvári.
"'Maddie, potrebujem ťa!' skríkla som bezradne sediac pred zrkadlom a dívajúc sa na svoje bezobjemové vlasy.
'Čo sa deje?' pribehla mi na pomoc.
'Vlasy!' zafňukala som.
'Prvé rande?' zasmiala sa Maddie a podišla ku mne bližšie.
'Nie je to rande!' odsekla som.
'Volaj to ako chceš, aj tak viem svoje,' uškrnula sa na náš odraz v zrkadle a chytila do rúk moje ešte stále vlhké vlasy. 'Vyfúkaj ich, daj tam tužidlo  a zavolaj ma,' nariadila a vybehla von. Urobila som čo mi prikázala a po chvíli sa našim domom opäť rozliehalo jej meno," zasmiala sa Eleanor a stisla Louiho ruku. On jej vyslal upokojujúci úsmev a palcom jej hladil chrbát ruky.
"'Tomlinson, neblázni! Vyzeráš dobre!' zahriakol ma Liam, keď som sa ošíval pred zrkadlom v predsieni.
'Viac ako dobre,' zamrmlal Harry a všetkých tým donútil usmiať sa. Teda až na mňa. Ja som bol taký nervózny, že jeden by sa u mňa krvi nedorezal.
'Kámo, to dáš. Držíme ti palce,' usmial sa na mňa povzbudzujúco Niall, Zayn ma pobúchal po pleci a doslova ma vyhodili z dverí. V duchu som im "poďakoval" a vybral sa k autu.
Dúfam, že nemeškám, pomyslel som si, keď som zaparkoval a vykročil k pizzérii. V tom sa vynorila zpoza rohu a ja som sa takmer rozčapil taký dlhý - taký široký. Ako správny gentleman som ju počkal pred vchodom, na privítanie ju objal, ponúkol jej rameno a spolu sme vkročili dnu."
"'Vyzeráš očarujúco,' usmial sa Louis a po lícach sa mu rozliala slabá červeň.
'Ďakujem,' zamrmlala som a sklopila pohľad naspäť k menu.
'Dobrý večer, volám sa Mary a dnes večer vás budem obsluhovať,' usmiala sa na nás - alebo teda skôr na Louiho - mladá čašníčka, mohla mať okolo dvadsiatky. 'Čo vám môžem ponúknuť?'
'El, môže byť veľká Hawai?' obrátil sa na mňa s úsmevom. Iba som hanblivo prikývla. Nechcela som veľa jesť-" El sa odmlčala a Louis jej vtisol nežný, no zjavne povzbudzujúci bozk.
"'A na pitie?' pokračovala čašníčka a celú svoju pozornosť upriamila na Louiho.
'Ja si dám colu,' oznámil Lou a pozrel sa na mňa.
'To isté,' pípla som nesmelo. Čašníčka, alebo teda Mary ak chcete, prikývla, Louimu venovala ešte jeden úsmev a odkráčala preč.
'Keď som do teba narazil, bola si zhovorčivejšia,' zasmial sa Lou.
'Nemala som čas sa rozhovoriť,' uškrnula som sa naoko sebavedomo.
'Tak ja sa ti pokúsim dať tú príležitosť,' usmial sa. 'Povedz mi niečo o sebe,' pokynul a pohodlne sa oprel o operadlo stoličky.
'Mám staršiu sestru Maddie, mladšieho brata Mattyho a najlepšiu kamarátku Meredith,' usmiala som sa. 'Čo ty?'
'Mám štyri vlastné a jednu nevlastnú sestru, ale to asi vieš, súdiac podľa tvojej prvotnej reakcie,' zasmial sa slabo. Len som s úškrnom prikývla a pohľadom ho posúrila, aby pokračoval ďalej. 'Ďalej mám štyroch najbláznivejších ľudí na svete za najlepších kamarátov a zároveň kolegov.... Máš nejaké domáce zvieratko?'
'Nie.'
'Fajn. Ani ja,' zasmial sa a ja som sa pridala. Chvíľu sme na seba pálili otázky typu obľúbená farba, hudba, obľúbený šport, film a tak ďalej. Vtedy som sa poriadne nasmiala.
'Vaša pizza, nech sa páči,' priklusala opäť Mary s tým úsmevom, ktorý jej div neroztrhol líca a položila pred nás obrovskú pizzu. Skrútil sa mi nad tým žalúdok, no nedala som na sebe nič znať a radšej si odsrkla z koly.
'Tak, dobrú chuť,' usmial sa Louis a obom nám na tanier naložil statočný kus pizze. Len som naprázdno preglgla, vzala pizzu do ruky a po malých kúskoch začala jesť.
Napratali sme to do seba do dobrej polhodine a môj žalúdok bol na prasknutie. Cítila som sa strašne vinná, že som toho toľko zjedla, no rozhodla som sa, že pre ten deň, kvôli tejto príležitosti sa premôžem a vydržím to.
'Pfuuu. Takto dobre som sa už dávno nenajedlo,' zasmial sa Louis a spokojne odfukoval. Len som sa zasmiala a dopila kolu.
Ani som sa nenazdala, prázdny tanier aj poháre od koly boli preč a sedeli sme pri prázdnom stole rozoberajúc všetko a zároveň nič, keď k nám znenazdajky pricupkala, neuveríte, Mary. V duchu som sa pochmúrne usmiala a sledovala, ako Louimu podáva bloček. Vážne, to telefónne číslo na zadnej strane by si všimol aj slepý. Lou jej venoval okúzľujúci úsmev, vzal bloček a Mary šťastne odišla. Louis kúsok papiera otočil na druhú stranu a zadíval sa na to číslo. Kto vie, či mu tam nepripísala aj adresu, zasmiala som sa ironicky v duchu a sklonila hlavu. Bolo mi s ním fajn, no neverila som, že by z toho niečo mohlo vzniknúť. Nie že by som nechcela, to nie, len... Mal číslo na Mary a tá bola miliónkrát krajšia, ako ja." Louis sa už nadychoval, že jej čosi povie, no ona ho zastavila mávnutím ruky. No nepomohlo to.
"Ona? Krajšia ako ty? A kde žiješ?! Videla si sa v zrkadle?! To nemyslíš vážne, že si si to myslela! Ako ti vôbec taká debilina mohla napadnúť?!" rozhorčoval sa Lou a Eleanor sa len červenala.
"Aby som veci uviedol na pravú mieru. Nevravím, Mary nepatrila medzi škaredé dievčatá. Akoby aj mohla, keď škaredé dievčatá neexistujú? V každom prípade, nebola môj typ a ak by aj bola, určite by sa mi nepáčila viac ako Eleanor. Pretože El je to najkrajšie a najperfektnejšie dievča na svete. Aj s jej chybami, tie ju robia len viac samú sebou a viac dokonalú. Aspoň pre mňa určite," zakončil Louis a spojil ich pery v nežnom bozku.



by the way, v tejto časti je skrytá aj jedna z najhlavnejších udalostí pointy poviedky.. :D neviem či ste pochopili čo tým myslím, ale nevadí no. :D tak kto ju/to nájde, napíšte mi to na twitter (alebo teda aj do komentu, ale ten twitter resp. facebook by bol lepší. Chápete, aby ste sa náhodou netrafili a prezradili to.) & Blaváčka moja, ty sa zapojiť nemôžeš, lebo tebe som to už vykecala! :D

5 komentárov:

  1. "Aj s jej chybami, tie ju robia len viac samú sebou a viac dokonalú. Aspoň pre mňa určite," zakončil Louis a spojil ich pery v nežnom bozku." Awww :3
    Vidím, že dnes všetci dávame ňuňo chvíle s Louim :D
    Hrozne sa mi to páči :) Už by sa aj dalo povedať,m že si zvykám na to rozprávanie v tých osobách :D
    A je to skvelé :) mimochodom, som rada, že už nie som robot :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. IT'S NOT FAIR!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :3 Seriously!! :D
    Chápeš? Už nie som zmätená! :D Celkom sa už vyznám v tom kto-kedy-v akom čase :) Som taká happy! :D
    Supeeer to je :)
    Debil Mary. Trapka jedna -.-
    Uplne si viem predstaviť tie nekonečne nakupy, vole :D (Moräääääääääääääääää! :DDDD)
    Hawaii milujem! :3
    P.S.: Hádaj čo som si včera pospevovala..:D 4More Days To Go,..(Perrie's teaser :3 Akurát som miesto 'video' dala niečo inakšie :D Vždy niečo iné)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Okej, neviem ako ma zobrazí, tak sa ti odpíšem na konci (nie, nepozeraj na koniec, pretože aj tak si mylsím, že vieš, kto som a ak nie, tak po nasledujúcom riadku to určite zistíš :D)
    OH MY GOD! ;D (you now what i mean :D)
    ale nie, bolo to zlatéééééééééééééééééééééééééééééééééé, strašne :D
    a popravde sa mi to dokonca fakt aj páčilo, také malé, zlaté, oddychové a romantické, nič komplikované.... :D
    takže sa teším na novú kapitolu, jupí :D
    Tvoja najdrajhšia Danielka :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to je superné .. krásne dokonale užasne nádherné bombové romantikuuš ...:) :D juuj také zlaté :) neskutočne sa teším na dalšiu časť :)) šup šup ju píš:)) Saša :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. je to krásne :)) teším sa na pokračovanie :)) a čo sa týka tích piesní, tak aj ja som už ich počula, keďže boli na iTunes :)) ale ako sama hovoríš "oni to prežijú" :) *K*

    OdpovedaťOdstrániť