pondelok 12. novembra 2012

A reason for a life 5

Vymletosť 1643986. stupňa... :D ale ako fakt. :D no také somariny som asi ešte nepopísala -.- ale tak no.. uvidíme, čo na to poviete vy. :D
a ako tak čítam a pozerám, nemám pocit, že táto story bude mať viac ako 30 častí.. Čo ma dosť mrzí, lebo som sa na to dosť tešila ale tak uvidím ako sa to celé vyvinie.. 
btw, viete mi povedať, prečo sa vždy rozplačem pri AW70 ? :( nechápem sa. :D
Proste si to pusťte.. ale len ak chcete, nebudem vás nútiť. No k tejto časti sa mi to veľmi hodí. 


"Aby som to skrátil," zasmial sa Louis po chvíli. "Náš vzťah napredoval dosť rýchlo, najprv sme boli kamaráti, potom sa z nás stali najlepší priatelia a napokon sme zistili, že bez seba nedokážeme byť."
"No nemyslite si, že to bolo také jednoduché. Pretože nebolo," prehovorila po dlhej chvíli Eleanor.
"Tak jednoduché to rozhodne nebolo. Ale to je už našťastie za nami. El, zlato, chceš o tom rozprávať?" opýtal sa ticho Louis a Eleanor len prikývla.
"Ale začni," poprosila ho takmer šeptom. Lou sa k nej nahol, aby ju mohol pobozkať a znova sa pohodlne usadil na gauči.
"Neviem, ako by som začal. Ako sme sa s El spoznávali, začal som si ju všímať viac a viac a mojej pozornosti neunikalo, že je čoraz chudšia a slabšia. Zo začiatku som to neriešil, myslel som, že to je len kvôli škole a blížiacim sa skúškam, no ani po nich sa to nezmenilo. Ba čo viac, bolo to len horšie a horšie. Vôbec som to nechápal. Nevedel som, prečo so mnou odmietala chodiť na večeru, prečo nosila tričká s dlhými rukávmi aj napriek horúčavám, ktoré vonku panovali. Nedokázal som pochopiť, prečo nosievala voľné oblečenie, prečo so mnou nikdy nešla na kúpalisko... Nevedel som si to v hlave poskladať ani po mesiacoch. A potom to udrelo ako blesk z jasného neba," dokončil Louis takmer šeptom a bolo jasne vidieť, ako veľmi sa premáha, aby udržal na uzde slzy derúce sa mu do očí.
"Myslím, že by som to mala povedať ja," šepla ticho Eleanor.
"Ešte nie, zlato. Dostanem sa k tomu. Nerob si to ťažšie, ako to je," odvetil Louis a pevne jej stisol ruku. El len prikývla a zhlboka sa nadýchlo.
"Myslím, že by som sa to nikdy nebol dozvedel, ak by som raz neprišiel domov skôr ako čakala. V tom čase sme už boli spolu a El bola na víkend u mňa. Nanešťastie, v ten deň som mal nejaké povinnosti so skupinou, už si nepamätám čo presne to bolo, no prišiel som skôr ako som plánoval. Keď som ju uvidel, v prvom momente som netušil, čo si mám pomyslieť. Či sa mám báť, či ju mám odviesť do nemocnice, či jej mám vynadať, či sa ticho dívať alebo ju podporiť. Jednoducho som stál vo dverách kúpeľne a bez jedného slova sa díval na El, ako čupí pri záchodovej mise, stíska si brucho a netuší, že ju pozorujem. Keď sa konečne otočila a zbadala ma tam stáť, z očí jej vyšli slzy a ona sa zrútila. Do toho momentu som netušil čo sa s ňou dialo, no keď som ju našiel, v okamihu všetko zapadlo na svoje miesto a ja som okamžite vedel, koľká bije," vysvetľoval Louis nezvyčajne tichým hlasom, zatiaľ čo El sa dívala do zeme.
"Ak môžem, Louis mi v tej dobe pomohol. Veľmi. Myslím, že nikto, dokonca ani on sám nevie, ako strašne si cením všetko, čo pre mňa urobil. Áno, mala som bulímiu, zatiaľ s ňou úspešne bojujem, no ak by nebolo Louiho, pravdepodobne by som tu dnes nesedela a už dávno sa prevracala na druhý svet," zasmiala sa smutne Eleanor a stískala Louiho ruku, až jej beleli hánky.
"Ako som spomínal, keď ma zbadala, úplne sa zosypala a okrem vzlykov z nej nevyšiel ani hlások. Okamžite som sa k nej prirútil a uväznil ju vo svojom náručí. Ak mám byť úprimný, nedokázal som si predstaviť, a nedokážem to ani dnes, aké ťažké to pre ňu muselo byť. A to som si istý, že neviem všetko," povzdychol si Louis a stiahol Eleanor k sebe, aby ju mohol objať. "A taktiež dodnes nechápem, prečo to robila. Veď bola a stále je dokonalá."
"Ty to nechápeš," pokrútila hlavou Eleanor. "Nenávidela som sa. Nenávidela som svoje telo, nenávidela som svoju povahu, nedokázala som na sebe nájsť jednu vec, o ktorej by som dokázala uvažovať aspoň trochu pozitívne. A čo je na tom najhoršie, bulímia nebola jediné tajomstvo, ktoré som sa pred Louim ukrývala. A viem, že keď na to prišiel, ranilo ho to možno ešte viac ako fakt, že jeho priateľka je bulimička."

6 komentárov:

  1. "Nenávidela som sa. Nenávidela som svoje telo, nenávidela som svoju povahu, nedokázala som na sebe nájsť jednu vec, o ktorej by som dokázala uvažovať aspoň trochu pozitívne. A čo je na tom najhoršie, bulímia nebola jediné tajomstvo, ktoré som sa pred Louim ukrývala. A viem, že keď na to prišiel, ranilo ho to možno ešte viac ako fakt, že jeho priateľka je bulimička" čo že?! Šak je dokonalá úplne! :) jak si to mohla myslieť?!
    Časť je dokonalá ;) ako inak, šak si samotná, bohovská Stephanie ;)
    Ďalej, čo je to tajomstvo? :D ano, som strašne zvedavá :D
    Inak ja som si myslela, že ten problém bude súvisieť s tym, že nechcela veľa jesť ale Anička mi nech nechcela povedať... :D
    Prosím si ďalšiu Štepi ;) hneď teraz :D
    Bože naozaj geniálne píšeš ;) som taká rada, že som spoznala osobne takú super spisovateľku :) máj sa krásne a píš básne :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tá pesnička je úúúúžasná :) ako všetky od nich :) veď ako inak :DD a hej hodí sa to k tomu .. :) ale toto ma dosť prekvapilo .. to s tou bulímiou ... veď El je dokonalá .. ako toto pekne si to vymyslela ,.. :D také je to TVOJE !! :D nie naozaj :) je to dokonalé .. :D ale ďalšie tajomstvo ?? :D fakt? :D no uvidíme čo si na nás pripravíš .. :D inak ako stáále :D teším sa na ďalšiu .. :) :D len rýýýchlo ju sem hoď .. :D šúúúpitoo :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hahahahahaha This great moment keď vieš niečo čo ostatní nie..:D (Annie(:)
    /T.j. Druhé tajomstvo :D/
    Časť je super ;) Ako inak..<3 Škoda že bude tak málo častí..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Iba 30 častí?! niééééééé :((((( .. ale k časti, úplne perfektná, ale dofrasa, načo ti to stále hovorím, keď ty to dobre vieš :P
    Btw, ďalšie tajomstvo? Božé, prečo mám pocit, že to bude ešte horšie ako bulímia?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Štepi, Štepi, Štepi...
    Po prvé, prečo iba 30 častí? :O Mne sa tá poviedka nenormálne páči a to je len na začiatku!
    Hanka, presne! :D
    A Steph, aké somariny, prosím ťa?!
    Veď je to sakra skvelé! Neštvi ma! :D
    Och a tá bulímia... Fakt úžasne si to napísala :) Ja by som to určite lepšie nenapísala..
    A taktiež sa pýtam: ďalšie tajomstvo? Preboha, aké zase? :D
    Aspoň sa mám nad čím zamýšľať počas nudných hodín :D
    Ale vieš čo by som chcela?
    Novú časť.
    Šupito presto.
    Rýchlo, ja čakám :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. táto story je úžasná :) a to je len na začiatku :) budem rada, keď bude mať viac ako 30. časti :)) čo sa songu týka - milujem ho :)) samozrejme, aj iné, ale toto je proste úplne úžasné :)) proste to počúvam stále dookola :)takže skôr ako som začala čítať som sa započúvala do piesne :)) a časť je úžasná :) ako vždy :) ty si úžasná, skvelá a ďalšie podobné slová :)) a chúďa El :/ ďalej sa už nejdem rozpisovať, lebo to by tu bolo fakt na dlho :)) so, teším sa na pokračovanie :))*K*

    OdpovedaťOdstrániť