pondelok 28. januára 2013

The Day Before Yesterday 16


Tak, ďalšia časť.. :D naj še ľúbi, enjoy <3 

Harry's POV
Čo som urobil zle? Lietalo mi hlavou, keď Lannah opäť vybehla z môjho bytu. Presne takto to vyzeralo vtedy, keď ma začala ignorovať. Bože, dúfam, že sa to nestane znova. Neprežil by som to!
Ale čo si povedal zle? pýtal sa ma môj vnútorný hlas.
"Veď povedala, že musí pracovať," odvetil som sám sebe.
A ty jej veríš?
"Dobrý postreh," zamrmlal som a v tej chvíli ma akoby osvietilo. Pôjdem sa za ňou pozrieť, veď viem, kde pracuje! Ako som povedal, tak som aj urobil a ani nie po pol hodine som kráčal po Londýne, s rukami zastrčenými hlboko vo vreckách.
Keď som stál pred kvetinárstvom, zhlboka som sa nadýchol, v odraze z mobilu skontroloval svoj vzhľad a opatrne vkročil dnu.
"Dobrý deň," prehodil som slušne a obzeral sa navôkol.
"Dobrý deň, pomôžem vám nejako?" opýtala sa ma s úsmevom milo vyzerajúca predavačka a ja som si povedal, že predsa nemám čo stratiť.
"Hľadám Lannu. Lannu Alpers," povedal som a v duchu sa modil, aby ma nevysmiala.
"Lannah má dnes voľno," usmiala sa na mňa predavačka a premeriavala si ma pohľadom.
"Nepomáha Leyle so svadobnou výzdobou?" opýtal som sa šokovane.
"Možno áno, no určite nie v práci, pretože žiadna Leyla u nás nepracuje," odvetila mi a z tváre jej neschádzal úsmev. Aspoň ma nesúdi a je milá, prebleslo mi mysľou.
"Ou. Myslíte, že bude doma?"
"Pravdepodobne," usmiala sa. "Pôjdete za ňou?"
"Asi áno," odvetil som a červenajúc sa sklopil pohľad.
"A nechcete jej zobrať nejaké kvety? Poteší sa," poradila mi.
"To nie je zlý nápad. Čo mi poradíte?"
"Ako som si stihla všimnúť, má slabosť pre biele ruže," oznámila mi s úsmevom.
"A vedeli by ste ich nejako pekne ozdobiť?" opýtal som sa a až keď mi tá otázka vykĺzla z úst, došlo mi, že to je pekná blbosť.
"Samozrejme," zasmiala sa. "Tri?"
"Áno, ďakujem," usmial som slabo a rozmýšľal, čo poviem Lanne, keď sa len tak objavím u nej doma s kyticou ruží.
Fascinovane som sa díval, ako tá pani, alebo slečna, alebo čokoľvek bola, ozdobuje tri snehovobiele ruže. Z nejakého dôvodu ma vždy fascinovalo, ako to vedia tak pekne naaranžovať...
"£3.50," vytrhol ma z mojich úvah jemný hlas. Rýchlo som z vrecka vytiahol peňaženku, zaplatil danú sumu a v okamihu, ako som v ruke držal kvety som sa rozlúčil a už ma nebolo.

"Nádych, výdych," upokojoval som sa stojac pred Lanninými dverami. V tichu bytovky (a s uchom na dverách) som počul sprchu, takže som sa neobťažoval klopaním. Po chvíli však šum vody ustal a ja som sa s posledným nádychom slúžiacim na upokojenie odhodlal zaklopať. Najprv sa mi nedostalo žiadnej odpovede, tak som to skúsil ešte raz. A potom znova. Preboha, ona ma zase ignoruje! prebehlo mi mysľou a keď som to chcel vzdať, dvere sa rozleteli dokorán.
"Prepáč, obliekala som sa," usmiala sa ospravedlňujúco a pokynula mi, aby som vošiel. Za mňa by sa teda obliekať nemusela, prehodil môj úchylný hlas. Sklapni a počúvaj, zavelil mu môj druhý, ten dobrý, hlas a v tom momente som sa cítil ako najväčší blázon na svete. A hádam, že opodstatnene.
"V pohode," usmial som sa a nervózne prešľapoval z nohy na nohu. Kvety, napovedal mi vnútorný hlas. Aha, jasné. "Priniesol som ti kvety," povedal som ticho a podal jej kyticu. Ani nechcem vidieť, ako veľmi som sa v tej chvíli červenal.
"Ďakujem, sú krásne," odvetila prosto s úsmevom na tvári a líca sa jej sfarbili do červena.
"Za málo, som rád, že sa ti páčia," usmial som sa a podišiel ku kuchynskej linke, na ktorú práve postavila vázu s ružami. Teraz alebo nikdy! Rozkázali mi oba hlasy naraz a ja som si povedal, že majú pravdu.
"Prečo si mi klamala?" vykĺzlo mi z úst skôr, ako som si to stihol rozmyslieť.

7 komentárov:

  1. ÁÁ ... v tom najlepšom ... dúfam, že nebude utekať pred tým čo cíti aj keď mám rada naťahovačky aleee :D :D ... a napínavé konce .. :D :D ale teším sa na ďalšiu ... :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super to je! :) Teším sa na ďalšiu: )Som zvedavá čo Lannah odpovie :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. skvelééé :) rýchlo ďalšiu ;)) :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aaaa ten koniec!!! :DD Super je uz aby bola dalsia :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja ťa len prosím nech si to už konečne vydiskutujú.. aj keď noo . :D :D :D ?D nechám to na teba .. bude to dokonalé aj tak aj tak :D a a neviem sa dočkať ďalšej časti .....

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásna ako vždy no ... Ďalšiuu :D :D

    OdpovedaťOdstrániť