piatok 6. apríla 2012

Everything about you 13

Na začiatok, odporúčam tento cover WMYB. Tá holka spieva fakt úžasne! Enjoy it. (:

Steph
"No ták, kráska, vstávame," začula som nejaký hlas. Zas tie blbé sny, zamrmlala som v duchu, no ani som sa nepohla. Zrazu som na ramene pocítila niečiu ruku, tak som jemne pootvorila oči, a to čo som videla ma zarazilo. V tom  som si spomenula čo všetko sa včera odohralo.
"Dobré ránko," pozdravil ma Niall a neodolateľne sa usmieval. "Priniesol som ti raňajky. Snáď máš rada palacinky."
"Milujem ich!" povedala som a pomaly sa posadila.
"To som rád," usmial sa a položil predo mňa tácku s jedlom. Voňalo to úžasne.
"Dve porcie?" opýtala som sa prekvapene.
"Predsa ťa nenechám raňajkovať samú hneď prvé ráno na novom mieste," usmial sa a začal jesť. Ihneď som sa pridala, pretože pri pohľade nato, ako to šrotuje, tie palacinky vyzerali ešte neodolateľnejšie. 
Keď sme dojedli, išiel odniesť tácku a ja som si zatiaľ obliekla tričko a legíny. Keď vošiel do izby, s údivom mi došlo, že je ešte stále v pyžame, ktoré sa skladá len z voľných teplákov.
Rýchlo som sa usmiala, poďakovala za raňajky a utekala preč. Bože, ako to ten chlapec robí, že je taký jebateľný (pardon za výraz, ale žiadne iné slovo ho tak dobre nevystihuje. ;D)?
Sadla som si do obývačky, kde okrem Harryho a samozrejme Nialla už všetci sedeli. Pozdravila som ich a Liamovi s Dan som popriala dobrú chuť. Poďakovali a ďalej sa napchávali. Naživo boli ešte rozkošnejší ako na fotkách.
   "No čo tvoje rovné vlásky?" opýtala som sa Harryho, ktorý práve vošiel a natrepal sa ku mne na gauč.
"Páči sa mi to, budem si ich žehliť."
"Tebe načisto preskočilo?!" vyhŕkol Zayn.
"Ale nie, robím si z vás srandu," smial sa Harry. V tom sa do obývačky ako veľká voda vrútil Niall. Už mal na sebe tričko, škoda.
Hodil sa do kresla a díval sa na film, ktorý som si ani nevšimla, že vôbec ide.

Harry
Zobudil som sa celý spotený. Zase tie nočné mory, zamrmlal som a rukami si prehrabol vlasy. Skoro som dostal infarkt. Sú rovné! Po chvíli mi došlo, že mi ich včera Steph žehlila. Usmial som sa pri spomienke na ňu a obliekol sa.
   "No čo tvoje rovné vlásky?" opýtala sa ma Steph hneď ako som vošiel do obývačky. Rozhodol som sa, že ich trochu vystraším, tak som si sadol, lepšie povedané vtrepal sa vedľa nej na gauč a povedal: "Páči sa mi to, budem si ich žehliť."
"Tebe načisto preskočilo?!" vyhŕkol Zayn.
"Ale nie, robím si z vás srandu," smial som sa. Zrazu sa do obývačky prirútil Niall. V rýchlosti hodil očkom po Steph, no keď si všimol, že vedľa nej nie je miesto, rýchlo sa hodil do kresla a tváril sa, že pozerá film. Myslím, že nikto okrem mňa nezaregistroval jeho zaváhanie keď si musel sadnúť inam. Taktiež silno pochybujem, že sleduje film. Zrejme ma preklína, že som mu obsadil miesto vedľa Steph. Čo už, musí sa s tým zmieriť, povedal som si a objal Steph okolo ramien. Len tak, pre srandu králikov. Niall si to samozrejme všimol a prebodával ma pohľadom. No jej reakcia nás obidvoch zabila. Ani jeden to nečakal. Ona sa postavila a odišla. Jednoducho odišla preč. Pozeral som za ňou a Niall sa na mňa víťazoslávne škeril. Vyplazil som mu jazyk a zapozeral sa do filmu. Po chvíli som si všimol, že zmizol aj Niall. Zrejme išiel za ňou. Nech, mne je to jedno.

Niall
Dovalil som sa do obývačky a hľadal Steph. No miesto vedľa nej bolo obsadené. A nesedel tam nik iný ako Harold. Ale veď ona je mojááá!! mal som chuť kričať, no namiesto toho som sa rýchlo hodil do kresla a tváril sa, že pozerám film. V duchu som však preklínal Harryho a vymýšľal mu krutú a bolestivú smrť. Dobre, preháňam. Mrkol som po nich dvoch očkom a všimol si ako Harry ide objať Steph okolo ramien. Zabíjal som ho pohľadom, keď tu zrazu.. Objal ju, ona sa postavila a odišla preč. Víťazoslávne som sa uškrnul na Harryho a on mi len vyplazil jazyk. Decko, zasmial som sa v duchu a vybral sa za ňou. 
Našiel som ju v izbe sediac na posteli s laptopom v ruke, tak som si prisadol k nej.
"Prečo si odišla?" opýtal som sa. Tváril som sa, že ma to až tak nezaujíma, ale opak bol pravdou.
"Bolo tam.. Plno," usmiala sa a neodtrhla oči od obrazovky. Práve sa prihlasovala na skype.
"Idem zavolať rodičom na Slovensko, chceš ich vidieť?" opýtala sa a otočila sa ku mne. Prikývol som a sadol si za ňu. Tak veľmi som chcel, aby som ju mohol objať a položiť si hlavu na jej rameno.. Ale nedalo sa. Tak som si len ticho povzdychol a ona sa na mňa skúmavo zahľadela. Len som pokrútil hlavou a sledoval som nás dvoch na obrazovke, keďže práve skúšala webku.
"Môžem volať? Máš poslednú šancu na útek," zasmiala sa a ja som len prikývol.
"A ozaj, zrejme nám nič nebudeš rozumieť, pretože rodičia nerozprávajú anglicky," usmiala sa a ja som jej úsmev opätoval. Cítil som sa tak dôležito, že sa budem vidieť s jej rodičmi. Aj keď len cez webku, ale predsa. Ešte im niečo písala a potom zavolala. Triasol som sa ako osika, bál som sa, že urobím nejaký trapas. 
"Čo si im písala?" opýtal som sa, kým ešte nevolali. 
"Len som im vysvetlila, že nebývam na hoteli, ale s vami. A že sedíš za mnou, nech sa ťa nezľaknú," zasmiala sa.
"Môžem odísť, ak budem prekážať."
"Prestaň. Tu len pekne seď," usmiala sa a zadívala sa mi do očí. Do tej chvíle som myslel, že také tie motýliky v bruchu majú len ženy, ale už si tým nie som taký istý. Zhlboka som sa nadýchol a začalo sa to...

Steph
"Prestaň. Tu len pekne seď," usmiala som sa a zadívala sa mu do očí. Otočila som sa naspäť k obrazovke a cítila som, ako sa Niall za mnou zhlboka nadýchol. V tom rodičia dvihli.
"Ahoj dcérka!" predniesol ocko pekne po slovensky a ja som si na obrazovke všimla Niallov výraz.
"Čaute," usmiala som sa a predstavila Nialla. Im po slovensky, jemu rodičov po anglicky. Vyzeralo to dosť komicky. Ale mám pocit, že to všetci zvládli na výbornú. Zahrala som sa na tlmočníčku, keďže Niall nerozumel po slovensky ani pol slova a rodičia málo čo rozumeli Niallovi, aj keď sem-tam niečo zachytili. Vraj. Telefonovali sme asi pol hodinu, potom sme sa rozlúčili, pretože prišla návšteva. Tam na Slovensku, nie tu. 
"Čo znamenala tá posledná veta?" opýtal sa Niall keď som sa rozlúčila s rodičmi.
"Ľúbim ťa," povedala som slovensky a potom anglicky. 
"Lubim ta?" skomolil to a ja som sa začala smiať.
"Nie, nie. Musíš mäkko. Ľúbim ťa." Nijak raz mu to nešlo aj keď sa musí nechať, že sa snažil. 
"Ukáž mi na mape, kde bývaš," povedal po chvíľke ticha. Divne som na neho pozrela, no zapla som Google maps, našla náš blok a ukázala mu ho.
"Teraz ty," uškrnula som sa a podala mu laptop. Našiel svoj dom v Muliingari a podal mi ho naspäť. Podľa toho na obrazovke tam bolo fakt krásne.
"Bola si niekedy v Írsku?" opýtal sa po chvíli Niall tichým hlasom. Ja som len pokrútila hlavou a čakala, čo bude nasledovať.
"A chcela by si?" opýtal sa a mne padla sánka...

7 komentárov:

  1. Hej s návštevou do írska neopakovať!!! :DDDDDDDDDD ale nie :) Perfektné to je! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. opakujem po niekom ? O.o daj link. :D a kto povedal že pôjdu do Írska? :DDD ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím si :D :D http://rad-1d.blog.cz/ !!! :D :D ale to je v pohode :)

      Odstrániť
  3. Ja si myslím, že možno aj pôjdu :D Nehovorím, že teraz, ale potom dakedy hej :D A ako inak, úžasné :) zaľúbila som sa do tvojej poviedky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja mám taký pocit, ako sa dívam na to čo práve píšem.. :D že asi nepôjdu... :D a ďakujem :))

      Odstrániť
  4. aké to je fajné ! nech bude s Niallom :D :)) pretože si tam ďalej chcem predstavovať seba ;DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale to môžeš, aj keď bude s niekým iným nie? :D nechaj sa prekvapkať s kým bude :)

      Odstrániť