pondelok 15. októbra 2012

Litánie

Áno, áno, opäť raz..
Na začiatok chcem povedať, že toto tu vôbec nemusíte čítať, sú to len nepodstatné veci, z ktorých sa potrebujem vyrozprávať a nemám sa moc komu zdôveriť..
Takže ak chcete, čítajte, ak nechcete, tak ja vás do toho nútiť nebudem, aj tak o nič neprídete. :)
V každom prípade to nemá hlavu ani pätu, je to len akási rýchla spoveď..

Tákže, kde by som začala.
Asi prvým (a myslím, že jediným) problémom menom škola. Naša milovaná školička, môj splnený sen (keďže na to gymnázium som túžila chodiť už od 2. ročníka na základke) sa akoby šibnutím čarovného prútika premenil na nočnú moru..
Ja viem, je to z veľkej časti moja chyba, teda môjho prístupu k učeniu, ale ja za to nemôžem.. Proste, nesnažím sa, neučím sa, no viem to! Lenže neviem čo s tým robiť, ako proti tomu bojovať... Do učenia sa proste nedokážem prinútiť a potom to tak vyzerá. Moje známky sú... Dajme tomu dosť odporné. Lenže za to učenie ja vážne nemôžem! Permanentne som sa neučila od 6. ročníka, pretože som nevedela ako, keďže na prvom stupni mi stačilo dávať pozor na hodinách.. Na druhom stupni som všetko doháňala cez prestávky a stačilo to... No na gymnáziu to nestačí, a v tom je problém.. Nemám vybudovaný absolútne žiadny systém učenia..
Preto tie známky a nechuť k učeniu.
Každopádne chcem z tej školy čo najrýchlejšie odísť, no tým by som sklamala samú seba...
Už len čakám, kedy sa totálne zrútim (ten výstup dnes v noci, keď som sa o 0:48 dozvedela o písomke zo slovenčiny a učila sa do 4 ráno, nepokladám za totálne dno.. Len takmer). A verte, že od toho nemám ďaleko.
Možno keby mi triedna (ktorá je hnusná ježibaba, a to som ešte milá) nevyhodila do tváre, že sa vôbec nesnažím. Ako keby som to nevedela aj bez nej, dopekla!
Ďalšia vec dnes bola, mali sme písať opravnú písomku z fyziky, no ja som sa neučila, tak som si povedala, že to nechám tak, lepšie ako tá štvorka, ktorú som dostala pôvodne to aj tak nebude.. Samozrejme, moje šťastie.. Náš profesor fyziky je zároveň aj môj strýko a tak do mňa na hodine začal džubať, prečo si nejdem tú písomku napísať, či som spokojná so štvorkou a blá blá blá..
Opäť zablúdim k triednej, ktorá mi je zároveň slovenčinárkou a angličtinárkou.. Najradšej by som jej vyrvala tú škaredú sponku z jej blonďatých vlasov.. Proste, domáce úlohy na štyri A4 nie sú nič výnimočné a písať písomku z 12 stranového učiva (pričom ak nenapíšete všetko takmer od slova do slova nedostanete lepšiu známku ako 3) je taktiež úplne bežné. Anglina sa ešte celkom dá, až na ten jej totálne jebnutý prízvuk.. Skôr rozumiem všetkým chalanom dokopy ako jej.. Ok, to som možno prehnala, ale keď príde a povie "tráj tu iksplejn", ide ma roztrhnúť. Z nevysvetliteľného dôvodu si vždy spomeniem na Zayna a jeho "personality" (video diary week 10).. Ale to som opäť odbočila..
Ďalej sa už asi nie je čo sťažovať, len proste som sa potrebovala vypísať..
Aspoňže spolužiakov mám úplne mega. :)
Jediná pozitívna vec na tej škole (a ešte naša perfektná dejepisárka a doučovateľ angliny)..
To bolo asi všetko, čo som mala na srdci..
Normálne mi odľahlo..
Ak ste si to prečítali, tak ďakujem :))
Teraz mám konečne aspoň o kúsok čistejšiu hlavu, tak si idem pustiť Under The Mistletoe a napísať časť skôr, ako na mňa opäť doľahnú depky zo školy..

Ľúbim vás,
Stephanie xoxo

2 komentáre:

  1. som na tom podobne a to ešte nie som na gymnáziu..aj tak, nechuť k učeniu strašná a to by som sa mala snažiť, aby som sa na to gymnázium vôbec dostala !! Taktiež už proste nevládzem..domov chodím za tmy, večer som maximálne dobitá a potom cez deň sa stresujem, aby ma nejaká krava nevyvolala -_- jedným slovom - katastrofa :/ ..huh, fakt je dobré takto sa vyrozprávať :DD inak, súcitím s tebou, takže kedykoľvek mi môžeš napísať na chate a môžeš sa sťažovať :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež to mám podobne, teraz som nastúpila na bilingválne gymnázium. Je to celkom dosť náročné... Takže súcitím s tebou :)
    Kľudne sa sem ešte posťažuj, aspoň viem, že niekto to akurát tiež zažíva :D
    Čakám na tú časť ;)

    OdpovedaťOdstrániť